Energetische Reiniging en Bescherming

“We leave all the unclean behind us so we can live like the Great Spirit wishes”.

Black Elk

 

“Hoe kan ik mijzelf en mijn omgeving op een spirituele manier energetisch reinigen en beschermen?”

Wanneer je (hoog) gevoelig en emotioneel kwetsbaar bent, is het aan te raden en veelal noodzakelijk om ter zelfbescherming bij het ontwikkelen van je sensitieve weerbaarheid hieraan extra aandacht te besteden.

Een verstoorde energie kan verschillende oorzaken hebben en klachten geven op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau.
Energetische reiniging en bescherming kan ingezet worden op diverse manieren, in de wetenschap dat positieve gedachten altijd een krachtige en helende werking hebben.

  • Tijdens de workshop gaan we dieper in hoe jij je eigen persoon en je leefomgeving op een spirituele manier energetisch kunt reinigen en beschermen. Het toepassen hiervan is een belangrijk instrument bij het werken aan je spirituele ontwikkeling en om zo goed in je eigen kracht te blijven staan. In de workshop worden op een eenvoudige manier diverse invalshoeken aangereikt, zodat je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.

“Just as you wouldn’t leave the house without taking a shower,

you shouldn’t start the day without at least 10 minutes of sacred practice;

prayer, meditation, inspirational reading.”

Marianne Williamson

Je kunt jezelf op energetisch gebied op verschillende manieren reinigen en beschermen, zoals door:

 

Door een ruimte te reinigen op energetisch niveau en het te helen van negatieve invloeden en krachten, wordt er een goede sfeer in je huis of werkruimte gecreëerd. Er kunnen bv energetische bindingen voelbaar zijn in een ruimte of verbonden zijn aan een voorwerp. Met name gevoelige mensen en kinderen kunnen hier last van ondervinden. Het energetisch reinigen is zeer plezierig wanneer je een nieuwe woonruimte gaat betrekken.

Tijdens het energetisch reinigingsritueel wordt er o.a. Palo Santo hout en/of salie en wierook gebrand om de ruimte te ontdoen van ongewenste invloeden. Bij de indianen heeft het Palo Santo hout een bijzondere spirituele waarde en wordt door medicijnmannen en sjamanen gebruikt bij rituelen, genezings- en zuiveringscessies. De geur hiervan is zacht, zoet en warm. Van de rook gaat een rustgevende en reinigende werking uit en trekt positieve energie aan. Salie in het latijn Salvia betekent ” genezen ” en kan worden ingezet om te zuiveren en te beschermen.

Witte salie wordt gebruikt om te smudgen, dit is de energie reinigen in een ruimte. Denk daarbij aan het betrekken van een nieuwe woning of een praktijkruimte waar energetisch veel gebeurt. Het is goed om het ritueel met aandacht uit te voeren.

Na het ritueel kun je zoete wierook en mirre branden. Dit heeft een positieve en zegenende uitwerking in de woonruimte. Lavendelolie is ook reinigend.

Tijdens de reiniging worden er ook krachtsymbolen in de ruimtes geplaatst. Het energetisch reinigen schept een ruimte waarin positieve energie volop kan stromen en er ruimte komt voor spiritualiteit.

Goede stenen om een ruimte te zuiveren zijn: bergkristal, amethist en roze kwarts.

WORKSHOP ENERGETISCH REINIGEN

“Hoe kan ik mijzelf en mijn omgeving op een spirituele manier reinigen en beschermen?”

Nieuwsbrief Workshop energetisch reinigen

 

  • Reiki Master in het Usui System of Natural Healing (met aanvullend, 5e, 6e graad).
  • Master in Kristal Reiki, Silent Power. 
  • Een consult kost 40 Euro per uur (exclusief reiskosten).

Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten

 

This page is also available in English.