Energetische Reiniging en Bescherming

Door een ruimte te reinigen op energetisch niveau en het te helen van negatieve invloeden en krachten, wordt er een goede sfeer in je huis of werkruimte gecreëerd. Er kunnen bv energetische bindingen voelbaar zijn in een ruimte of verbonden zijn aan een voorwerp. Met name gevoelige mensen en kinderen kunnen hier last van ondervinden. Het energetisch reinigen is zeer plezierig wanneer je een nieuwe woonruimte gaat betrekken.

Tijdens het energetisch reinigingsritueel wordt er o.a. Palo Santo hout en/of salie en wierook gebrand om de ruimte te ontdoen van ongewenste invloeden. Bij de indianen heeft het Palo Santo hout een bijzondere spirituele waarde en wordt door medicijnmannen en sjamanen gebruikt bij rituelen, genezings- en zuiveringscessies. De geur hiervan is zacht, zoet en warm. Van de rook gaat een rustgevende en reinigende werking uit en trekt positieve energie aan. Salie in het latijn Salvia betekent ” genezen ” en kan worden ingezet om te zuiveren en te beschermen.

Witte salie wordt gebruikt om te smudgen, dit is de energie reinigen in een ruimte. Denk daarbij aan het betrekken van een nieuwe woning of een praktijkruimte waar energetisch veel gebeurt. Het is goed om het ritueel met aandacht uit te voeren.

Na het ritueel kun je zoete wierook en mirre branden. Dit heeft een positieve en zegenende uitwerking in de woonruimte. Lavendelolie is ook reinigend.

Tijdens de reiniging worden er ook krachtsymbolen in de ruimtes geplaatst. Het energetisch reinigen schept een ruimte waarin positieve energie volop kan stromen en er ruimte komt voor spiritualiteit.

Goede stenen om een ruimte te zuiveren zijn: bergkristal, amethist en roze kwarts.

  • Reiki Master in het Usui System of Natural Healing (met aanvullend, 5e, 6e graad).
  • Master in Kristal Reiki, Silent Power and Kundalini / Boosters Reiki. 
  • Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten
  • Een consult kost 40 Euro per uur (exclusief reiskosten).

This page is also available in Engels.