Tulku Sonam Choedup Rinpoche

LEVEN VANUIT LIEFDE EN COMPASSIE

PROGRAMMA BIJEENKOMSTEN 2019

Lezing over het hemelrijk ofwel “Pure land”
Het land van de Ultieme Vreugde – “Het Zuivere Land”

PURE LAND, HET LAND VAN DE ULTIEME VREUGDE, HET ZUIVERE LAND

Het Boeddhisme vertelt over het bestaan van vele ‘Zuivere Landen’, de paradijzen van de verlichte wezens, de Boeddha’s. Het makkelijkst te bereiken en daarom heel bijzonder, is ‘Het Zuivere Land van Grote Gelukzaligheid’, van de Boeddha van het grenzeloze licht, Amithaba, ook wel Dewachen genaamd. In een ‘Pure Land’ zijn alle wezens overladen met alle positieve eigenschappen. Er zijn geen fouten, geen gebreken, geen versluieringen, geen lijden van welke aard dan ook, zelfs het woord ‘lijden’ is niet te horen in het Zuivere Land van Ultieme Vreugde. Rinpoche zal spreken over alle positieve aspecten van dit Zuivere Land en hoe we de aspiratie en de voorwaarden kunnen creëren om te worden herboren in dit speciale land.

Tulku Sonam is een toegankelijk en inspirerend leraar. Hij is een lichtend voorbeeld voor wie wil leren om positief in het leven te staan. De lezing wordt gegeven in eenvoudig Engels.

PROGRAMMA OVERIGE BIJEENKOMSTEN 2019.

De opbrengsten van de bijeenkomsten zijn bestemd om het onderwijs voor de nomadekinderen in Tibet te kunnen blijven ondersteunen. Het is een unieke kans om kennis te maken met de oudste Tibetaanse traditie. Juist ook nu in onze hedendaagse samenleving, blijkt deze filosofie en leefwijze een bron van waardevolle informatie te bevatten en antwoorden te kunnen geven op vele belangrijke levensvragen. Zo worden er diepere inzichten gegeven bij thema’s zoals b.v.:

“Leven vanuit Compassie”, “Meditatie”, “Pujas”, “Burn Out”, “Vergeven en Vergeten”. 

Archief van eerder aan huis gegeven bijeenkomsten door

 TULKU SONAM CHOEDUP RINPOCHE

  1. Puja Dorje Namjom 2014
  2. Pure Land 11 november 2015
  3. Meditatie 16 November 2016
  4. Pure Land 7 maart 2019

Voor meer informatie zie: TULKU SONAM CHOEDUP RINPOCHESHAGRASCHOOL

This page is also available in Engels.