Link – Tulku Sonam Choedup Rinpoche

TULKU SONAM CHOEDUP RINPOCHE

SHAGRASCHOOL

Leven vanuit Compassie

Het is een unieke kans om kennis te maken met de oudste Tibetaanse traditie. Juist nu in onze hedendaagse samenleving, blijkt deze filosofie en leefwijze een bron van waardevolle informatie te bevatten en antwoorden te kunnen geven op vele belangrijke levensvragen. Er staan diverse nieuwe onderwerpen op het programma zoals:

  • Bijeenkomst en Puja voor het welzijn van ons allen en onze planeet Aarde.

“Wat is mijn plek in deze wereld waarin zoveel in beweging is. Thema’s als o.a. ongelijkheid, toenemende dreiging van geweld, klimaatverandering maar ook hoe kan ik zelf hierin bewegen. En hoe kies ik iedere keer weer voor liefde…?”.

  • Lezing en Meditatie rondom het thema burn out

“We hebben vaak last van stress, soms zo erg dat we in een burn out terecht komen. Waarom gebeurt dit tegenwoordig zo vaak? Hoe kunnen we hier van genezen? Kan het misschien leiden tot een beter inzicht in onszelf en ons de weg wijzen bij het maken van keuzes in het leven?”.

Oorzaken: Wat zijn de oorzaken van een burn out? Welke rol spelen mijn eigen drijfveren ten aanzien van geld, status, angst en groepsdruk? • Inzicht: hoe kan je duidelijk inzicht verkrijgen in wat er eigenlijk gebeurt met je lichaam en geest? • Genezing: En hoe kan je werken aan het voorkomen en/of genezen van een burn out?

  • Lezing en Meditatie rondom het thema vergeven en vergeten.

Vergeven en vergeten … is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Terwijl wij rationeel vaak weten dat het beter is om los te laten, te vergeven en te accepteren, lijkt het ons vaak niet te lukken. We blijven vaak nog last houden van emoties zoals boosheid, pijn, goed en kwaad, die ons verhinderen om verder te gaan. Deze gevoelens kunnen ons bitter stemmen en ziek maken, terwijl we juist zo verlangen naar een rustige gemoedsrust en het hebben van goede relaties. Hoe kunnen we hieraan werken en weten wanneer we sterk genoeg zijn om voor onszelf op te kunnen komen?  Wanneer zijn we in staat om los te laten en te vergeven?

Oorzaken: waarom is het zo moeilijk om los te laten? Vergeven? Accepteren? • Inzicht: hoe kan je duidelijk inzicht krijgen in wat een gezond zelfbewustzijn is en welke conflicten door haat worden gevoed. • Genezing: Welke meditaties kunnen ons helpen om het proces van loslaten en vergeven te bewerkstelligen?

 

  • MEDICIJN BOEDDHA INITIATIE

De Tibetaanse geneeskunde beschrijft hoe de oorzaak van alle ziekten kan worden teruggevoerd naar onderliggende psychische belemmeringen, veroorzaakt door emoties en onwetendheid. De beoefening van de meditatie op de Medicijn Boeddha, activeert de genezende krachten die onszelf, maar ook anderen kunnen helpen genezen.

  • De initiatie geeft kracht en energie aan het lichaam en geest en opent de chakra’s. De initiatie geeft toestemming voor beoefening van de praktijk van de Medicijn Boeddha, wiens helende energie zowel mentaal als psychisch werkzaam is.
  • De initiatie vindt plaats in de groep, maar Tulku Sonam Rinpoche gaat ieder persoonlijk langs tijdens de initiatie.
  • Tulku Sonam Choedup Rinpoche legt als lineage houder het contact met de Medicijn Boeddha. Dit doet hij o.a. doormiddel van speciale mantra’s/gebeden.
  • Het eerst jezelf genezen staat voorop.

 

  • PUJA DORJE NAMJOM

De Dorje Namjon is de meest krachtige healing volgens het Vajrayana. Deze Puja heeft een genezende werking op alle lichamelijke ziektes, zo ook op geestelijke/mentale problemen, obstakels en demonen. Hoe dan ook heeft het een genezende werking op alle negatieve emoties / gevoelens.

De mantra is:

NAME TSANTRA BHAZRA TRODHAYA HULU HULU DITRA DITRA BHANDHA BHANDHA HANA HANA AMIRTE HUNG PHAD

 

  • PURE LAND, HET LAND VAN DE ULTIEME VREUGDE, HET ZUIVERE LAND

Het Boeddhisme vertelt over het bestaan van vele ‘Zuivere Landen’, de paradijzen van de verlichte wezens, de Boeddha’s. Het makkelijkst te bereiken en daarom heel bijzonder, is ‘Het Zuivere Land van Grote Gelukzaligheid’, van de Boeddha van het grenzeloze licht, Amithaba, ook wel Dewachen genaamd. In een ‘Pure Land’ zijn alle wezens overladen met alle positieve eigenschappen. Er zijn geen fouten, geen gebreken, geen versluieringen, geen lijden van welke aard dan ook, zelfs het woord ‘lijden’ is niet te horen in het Zuivere Land van Ultieme Vreugde. Rinpoche zal spreken over alle positieve aspecten van dit Zuivere Land en hoe we de aspiratie en de voorwaarden kunnen creëren om te worden herboren in dit speciale land.

“Om Bhekadze (genezing van ziekte mentaal en fysiek), Maha (grote genezing van lijden mentaal en fysiek), Radza (Koning), Samudgate (krachtigste), So Ha (eenheid, verbondenheid, als we geheel compleet zijn, dan is er geen dualiteit, dan is er geen goed of slecht, dan zijn we verlicht”.

This page is also available in Engels.