Earth Awareness

 Digital StillCamera

“Rainbows are a demonstration of all colours combining together into wholeness and illustrate that seperateness is an illusion. A rainbow indicates that all paths that are harmonious are ways to wholeness, all races are part of a greater unity and all paths that create beauty are deserving of respect”. Roberto Lopez

EARTH AWARENESS DAY, 29 mei 2010

De Earth Awareness Day heeft als doel om vrede, harmonie en genezende energie te ervaren door ons met elkaar te verbinden en deze energie door te geven aan Moeder Aarde.
Volgens de Maya kalender is er op 29 mei een galactische poort geactiveerd, die er voor zorgt dat we meer verbinding gaan ervaren met het universum. Transformatie, loslaten en creatie.

Digital StillCamera

EUROPA TOUR CHIEF HENRY RED CLOUD, 4 juni 2016

“Ik zie een tijd van zeven generaties, als alle kleuren van de mensheid onder de heilige levensboom weer bij elkaar komen en de hele aarde weer een cirkel wordt. Op die dag zullen er mensen onder de Lakota’s zijn , die de kennis en het begrip van eenheid nog altijd ervaren onder de dan nog in leven zijnde schepselen.
De jonge blanken zullen diegene zijn, die naar mijn mensen zullen komen en hen naar hun wijsheid vragen.
Ik groet het licht in je ogen, waarin het hele universum woont.
Wanneer jij je in dit centrum bevindt en ik ben vanuit deze plaats in mij, dan zullen we één zijn.”
Crazy Horse 1877

Chief Henry Red Cloud heeft tijdens zijn Europa Tour op 4 juni 2016 een bezoek aan Nederland gebracht. Vanuit respect voor “Moeder Aarde” worden er vanuit zijn visionaire zienswijze methodes ontwikkelt, die ook voor ons in het Westen van grote waarde zijn. In de afgelopen jaren ontving hij hiervoor tal van nationale en internationale onderscheidingen en prijzen, zoals de Global Energy Award. Hij staat aan het hoofd van de Lakota Solar Enterprise.

De huidige ondernemer Henry Red Cloud is in de 5de  generatie een directe afstammeling van de legendarische Chief Red Cloud, die als enige  -Warchief tijdens de legendarische Indianenoorlogen in de 19e eeuw, de blanken had verslagen. Hij kreeg in die tijd zelfs veel respect vanuit het Witte Huis.

Chief Henry Red Cloud ontwikkelt zich niet alleen van een afhankelijke staalarbeider tot zelfstandig ondernemer, visionair en pionier, maar hij vindt ook mentaal, stap voor stap zijn erfenis terug. Van daaruit definieert hij  zijn huidige leiderschap.

Zijn zoektocht naar antwoorden en zijn eigen genezing worden begeleid door de zon. Deze heeft een centrale rol in het spirituele leven van de Lakota’s. De zonnedans is het belangrijkste ritueel aan het einde van het jaar.

Op dit moment staat hij aan het hoofd van een van de weinige ondernemingen die voor 100 procent in handen zijn van indianen, de Lakota Solar Enterprise. Van hieruit, en vanuit vele andere projecten, ontstaan nieuwe mogelijkheden voor onderwijs en ontwikkeling voor de mensen van Pine Ridge, die anders nauwelijks mogelijk waren. Hij erkent: “We kunnen niet veranderen wat er is gebeurd. Maar we kunnen er van leren, vooruit kijken en verder gaan voor onze kinderen en voor een betere wereld”.

Henry Red Cloud laat bovendien ook de droom van zijn voorouders uitkomen: Hij brengt de zo goed als uitgestorven bizon terug in het gebied rond de Black Hills. “De terugkeer van de bizons betekent voor de Lakota’s genezing op vele manieren: spiritueel, lichamelijk, geestelijk en ook de omgeving is weer gezond.”

“Wanneer wij respect en eerbied hebben voor de aarde, dan is het mogelijk een nieuwe weg te vinden”, daarvan is Henry Red Cloud overtuigd.

“Als een mens iets verloren heeft, terug gaat en zoekt er naar met grote zorgvuldigheid, totdat hij het ​​vindt, dan kan hij opnieuw zijn weg vervolgen.”

Eerste bezoek van Chief Henry Red Cloud aan Nederland 4 juni 2016

“Het is mogelijk om oplossingen te vinden voor de crisis, op voorwaarde, dat wij nadenken over wat wij in het verleden hebben verloren”.

Meer informatie:

Boeken: Estelle Roberts

“Fifty years of a medium”

The teachings of Red Cloud

“Aho,

The world is changing and I pray that people gonna wake up…

to see the illusions they put us in…

to feel the earth how she is crying…

so many things they thought they can hide from us…

but one thing what gonna be happen…

the love gonna come over the planet

the love gonna kill the lies

the love gonna show the truth

and nobody can hide himself anymore”.

Sun Turtle Woman

Prayer for Peace

Oh Great Spirit who dwells in the sky,

lead us to the path of peace and understanding,

let all of us live together as brothers and sisters.

Our lives are so short here, walking upon mother earth’s surface,

let our eyes be opened to all the blessings you have given us our eyes be opened.

Please hear our prayers, Oh Great Spirit

Native American Prayer

TIP

Help de NEPALESE WEESKINDEREN

This page is also available in Engels.