Bachbloesemtherapie Behandeling

Als bloesemtherapeut werk ik zonodig aan een extra ondersteuning van het opnieuw in balans brengen dmv de geneeskrachtige werking van de bloesemremedies. Het is een holistische benadering.

Er wordt bij de behandeling gekeken naar de gehele persoon en niet alleen naar de symptomen en de kwaal. Men gaat uit van het principe dat iedere ziekte voortkomt uit het niet in balans zijn van het individu, of dat nu lichamelijk of psychisch is en dat de natuur al voor geneesmiddelen heeft gezorgd in de vorm van planten, bronwater, frisse lucht en zonlicht.

Dr.Edward Bach vond een manier met het samenstellen van 38 wilde bloesem remedies die ons kunnen helpen om de positieve kanten van onszelf te laten zien. De remedies zijn bijna allemaal bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bloemen en struiken. De enige niet uit bloesem bereide remedie is Rock Water, deze wordt geprepareerd met bronwater uit een natuurlijke bron. Voor noodgevallen is er de Rescue Remedie (de 39e) dit is een samenstelling van vijf remedies. Bij iedere remedie past een bepaalde gemoedstoestand ( stemming / emotie ) en zo heeft elke remedie zijn specifieke werking op de geest, via de energetische laag. De tincturen helpen om beter met onze dagelijkse emoties om te gaan in het dagelijks leven en deze in balans te krijgen, tevens kan het een goed hulpmiddel zijn om oude gedragspatronen te doorbreken. De Bachremedies corrigeren negatieve emoties tot positieve gemoedsstemmingen. De Bach bloesems kunnen voor 100% veilig gebruikt worden. De bloesem remedies kunnen op zichzelf worden toegepast, maar ook ter aanvulling worden gegeven bij de andere gegeven behandelingen zoals b.v. Healing en Reiki om het genezingsproces te intensiveren en te ondersteunen.

De 7 hoofdgroepen:

1.Angst
2.Onzekerheid
3.Onvoldoende interesse in het hier en nu
4.Eenzaamheid
5.Overgevoeligheid voor invloeden en denkbeelden.
6.Moedeloos en wanhoop
7.Over bezorgdheid voor het welzijn van anderen.

Bereidingswijze en gebruik van de remedie:

Leeg flesje 30 ml met pipet. Hierbij worden 2 druppels van de moederessence toegevoegd in vooraf gekookt water. Er kunnen meerdere essences in 1 flesje worden gedaan. De dosering is 4 keer per dag 4 druppels. Deze kunnen worden aangebracht in een glas water of vlak boven de tong. Het flesje is ongeveer 3 weken houdbaar. De druppels drie maanden lang gebruiken. De remedies zijn verkrijgbaar bij bv De Tuinen.

  • Gecertificeerd Bach Bloesemtherapeute.

Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten.

This page is also available in English.