Intuïtief Schilderen

“Where I Create, There I Am True

Rilke

 

 INTUÏTIEF  SCHILDEREN

Schilderen vanuit een spirituele visie.

Het schilderen blijkt een krachtig middel te zijn om spiritueel te ontwikkelen, want met name tijdens het kunstzinnig proces staat de verbondenheid met het ongeziene, zoals bv Aartsengel Jophiël centraal. Er worden onontdekte potenties op gang gebracht tijdens de zoektocht naar onderbewuste mogelijkheden en er ontstaat gaandeweg een meer heldere kijk op jezelf in relatie met de Universele Bron van Licht en Liefde.

Tijdens het schilderen staat de ontdekkingsreis in de wereld van kleuren en symbolen centraal. De symbolische afbeelding openbaart zich tijdens het schilderen. De ontstane schildering brengt meer duidelijkheid over het proces waar je op dat moment in zit en wat de mogelijkheden zijn.

Kleur, symbolen en de diepere werking hiervan worden dichter naar je eigen ervaringswereld toegebracht om de betekenis hiervan voor jezelf te ervaren. Schilderen krijgt zo de plaats als medium ten aanzien van een veel groter geheel, waarin nieuwe ervaringen worden opgedaan, of het herontdekken van wat al bekend, maar nog bedekt is. Via deze weg worden er nieuwe deuren geopend om tot bloei te komen.

 


“Art is never finished, only abandoned”
Leonardo da Vinci
“Where the Spirit does not work with the hand there is no Art”
Leonardo da Vinci
“Art is the Queen of all sciences communicating knowledge to all the generations of the world”
Leonardo da Vinci

 

Paolo Veronese, Kunstschilder in Italië 1528-1588

Het koninkrijk der hemelen ~ Het goddelijke kosmische.

The Power of Imagination

“ Inspiratie -de Verbeelding – Intuïtie “

“De wereld van de verbeelding is de wereld van de eeuwigheid, gezien door het innerlijk oog en de gevoelens van het hart. Tijdens het vormgevingsproces staat het afstemmen, het ontvangen en het vertalen hierin centraal.” Door op een nieuwe/andere manier te gaan waarnemen, komt er een schat aan spirituele en intuïtieve mogelijkheden op gang.”

 

This page is also available in English.