Dr. Bach Bachbloesemtherapie

Laten we op zoek gaan naar wat ons het meeste in het leven aantrekt en datgene ook daadwerkelijk gaan doen. Laat dat dan zo’n eenheid met onszelf gaan worden dat het even natuurlijk is als ademhalen; even natuurlijk als het voor de bij is om honing te verzamelen en voor de boom om zijn bladeren te laten vallen in de herfst en nieuwe bladeren te produceren in de lente. Als we de natuur bestuderen zien we dat ieder schepsel, iedere vogel, boom of bloem zijn eigen rol heeft te spelen, zijn of haar eigen en byzondere bezigheid heeft waarmee het hele universum wordt verrijkt”  Edward Bach

GESCHIEDENIS

Dr. Edward Bach was een bekend Engelse arts homeopaat en bacterioloog. Hij had een drukke praktijk in Harley Street in Londen. Als homeopaat geloofde hij dat er naast de traditionele geneeskunde ook voor iedere kwaal een natuurlijk geneesmiddel is. In de loop van de jaren nam zijn belangstelling voor planten steeds meer toe. Hij geloofde dat de dauw die op de bloemen lag, de helende krachten van de plant absorbeerde en daarom verzamelde hij de dauw als medicijn voor zijn patiënten. Later bedacht hij een manier om zelf geneeskrachtige dauw te produceren. In het stralende zonlicht liet hij vers geplukte bloemen enige tijd op zuiver bronwater drijven. Het zo verkregen vocht gaf hetzelfde resultaat als de natuurlijke dauw. Ook nu nog wordt dezelfde productie methode gehanteerd in het Dr. Edward Bach Centre in Oxfordshire. Ook nu nog maakt men onder strikte kwaliteitscontrole en volgens de oorspronkelijke methodes en eisen van dr. Bach van deze moederessences de Bach-bloesemremedies en alleen deze mogen onder de naam Bach-bloesemremedies worden verkocht.

Toen Dr. Edward Bach in 1917 ernstig ziek werd, ontdekte hij intuïtief de unieke geneeskrachtige eigenschappen van planten en welke kwalen ze konden genezen. Hij wist zichzelf hiermee te genezen en vele anderen volgden. Ruim negentig jaar later staan de Bloesemremedies van Bach nog steeds volop in de belangstelling

 

BACHBLOESEMTHERAPIE

Bach bloesemtherapie is een natuurlijke en zeer effectieve holistische geneeswijze. Dat wil zeggen bij de behandeling wordt er gekeken naar de gehele persoon en niet slechts de symptomen van de kwaal. Men gaat uit van het principe dat iedere ziekte voortkomt uit het niet in balans zijn van het individu, of dat nu lichamelijk of psychisch is en dat de natuur al voor geneesmiddelen heeft gezorgd in de vorm van planten, bronwater, frisse lucht en zonlicht.

Dr. Edward Bach vond een manier met het samenstellen van 38 wilde bloesem remedies die ons kunnen helpen om de positieve kanten van onszelf te laten zien. Bij iedere remedie past een bepaalde gemoedstoestand (stemming / emotie) en zo heeft elke remedie zijn specifieke werking op de geest, via de energetische laag. De remedies zijn bijna allemaal bereid uit de bloesems van in het wild groeiende planten, bloemen en struiken. De enige niet uit bloesem bereide remedie is Rock Water, deze wordt geprepareerd met bronwater uit een natuurlijke bron. Voor noodgevallen is er de Rescue Remedie (de 39e) dit is een samenstelling van vijf remedies. De bloesem remedies kunnen op zichzelf worden toegepast, maar ook ter aanvulling worden gegeven bij de andere gegeven behandelingen zoals b.v. Healing en Reiki om het genezingsproces te intensiveren en te ondersteunen. 

  • Een consult kost 40 Euro (exclusief de remedie).
  • Gediplomeerd Bach Bloesemtherapeute.

Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten.

 

This page is also available in English.