Reiki~Usui System of Natural Healing

 

Love and Compassion

“Start by just being gently happy with yourselves, just gently loving ourselves and appreciating ourselves for just being here and enjoying the fact that we are alive and on this incredible planet”

De Reiki principes

Het woord Reiki betekent universele levensenergie.

Rei universele Ki levensenergie, is een Japanse behandelmethode die gebruik maakt van energie om lichaam en geest te helen.

Een van de uitgangspunten van Reiki is dat alles wat leeft energie bevat. Als het energie niveau laag of uit balans is, kunnen zaken als stress of gezondheidsklachten optreden. Doorgeven van universele levensenergie is voor de meeste mensen niet zomaar mogelijk. Door initiaties is de Reiki- gever beschermd tegen het overnemen van negatieve energie van de ontvanger tijdens de behandeling. Met het doorgeven van universele levensenergie (of Reiki energie) naar de plekken waar disharmonie is, wordt de balans hersteld. Zo worden lichaam en geest geheeld. De meest bekende vorm is het Usui System of Natural Healing, oftewel Usui Reiki handoplegging.

De werking van Reiki:

 • Het bevordert het zelf genezend vermogen van het lichaam.
 • Het vitaliseert lichaam en geest.
 • Het herstelt de harmonie.
 • Het werkt op lichamelijk, mentaal en emotioneel niveau.
 • Het brengt de energie huishouding in evenwicht.
 • Het heft blokkades op en bevordert ontspanning.
 • Het reinigt.
 • Het werkt zowel bij mensen als bij dieren, planten en edelstenen.

MIKAO USUI

Mikao Usui is de grondlegger van Reiki en werd geboren op 15 augustus 1865 in het dorpje Yago in Zuid Japan. Als jongeling heeft hij als rondtrekkende Novice veel gereisd en gestudeerd. Hij studeerde een langere tijd aan de boeddhistische Tendai- Tempel op de heilige berg Kurama en studeerde Kiko, een helingsvorm waarbij met meditatie, ademhalingstechnieken en langzame bewegingen de gezondheid wordt verbeterd.

Hij studeerde bij verschillende universiteiten medicijnen, psychologie, religie en spirituele ontwikkeling en sloot zich aan bij de Rei Jyutu Ka’groep, welke zich bezighield met spirituele ontwikkeling en metafysica. In 1922 hield hij een retraite op de Kurama berg. Volgens zeggen kreeg hij een Satori, een verlichte ervaring, welke zich voordeed als het binnenstromen van Ki in de Kruin – Chakra. dat jaar richt hij “Usui Reiki Ryoho Gakkai” (Stichting voor Usui Geneeswijze) op en opende een Reiki kliniek in het centrum van Kyoto. Deze was zeer van belang tijdens de grote aardbeving van 1923, waarbij meer dan  140.000 mensen om het leven kwamen. Door zijn werkzaamheden met Reiki in die periode, kreeg hij de Kun San To onderscheiding van de  toenmalige Meiji Keizer. Dr. Mikao Usui overleed op 9 maart 1926 in het Reiki – centrum in Fukuyama. Hij is begraven bij de Saihoji Tempel in Suginami – Ku in Tokyo.

Het uiteindelijke doel van Reiki is het aloude geheim te begrijpen om gelukkig te worden en tevens een geneeswijze voor vele aandoeningen te ontdekken. Als je deze principes in acht neemt, zal je de vredige geest verwerven van de oude wijzen. Om het Reiki systeem te verbreiden is het belangrijk om bij jezelf te beginnen, niet met filosofie of logica.

Leef volgens de grote principes, zuiver en in kalmte. Werk aan de vermogens en doe de dingen vanuit de stilte in jezelf. Iedereen heeft toegang tot Reiki, omdat het bij jezelf begint.

De wereld verandert, opvattingen veranderen. Als Reiki zich verspreiden kan over de wereld, zal het de harten van de mensen raken en de moraal van de hele mensheid veranderen. Het zal veel mensen helpen en niet alleen ziekte genezen, maar ook de Aarde in haar geheel

Reiki volgens het Usui System of Natural Healing.

Bij Reiki 1 wordt er ingegaan op de ontstaansgeschiedenis van Reiki en de basisprincipes van de handposities volgens het Usui Systeem. Er worden veschillende manieren van behandelen aangereikt.

 • Bij Reiki 2 leer je de werking en toepassing van de symbolen volgens het traditionele Usui Systeem.
 • Bij Reiki 3 wordt je opgeleid om zelf les te kunnen geven en ben je na de inwijding zelf Master.   Na het behalen van de Mastergraad in Reiki kan ik je begeleiden in verdere specialisaties zoals:
 • Bij Reiki 5 wordt een symbool overhandigt wat helpt om de intuïtie te ontwikkelen.
 • Bij Reiki 6 wordt een symbool overhandigt wat helpt om onvoorwaardelijke liefde te ontwikkelen.

Aanvullend hierop:

KRISTAL REIKI

Dit is een combinatie therapie van Reiki met kristallen. Bij Kristal Reiki wordt er verbinding gelegd tussen kristallen en Reiki om zo eenheid van licht en energie te verkrijgen. Het is een combinatie therapie. De geestelijke energie van Reiki wordt verbonden met de krachten van moeder aarde. Het leid je terug naar de bron van Reiki en Atlantis. Het stimuleert het zelfhelend vermogen.

LICHT REIKI, GOLDEN BLUE LIGHT REIKI, HART REIKI

HUNA REIKI ALOHA

Aloha. Het blije (oha) delen (alo) van levensenergie (ha) in het heden (alo). Met deze energie worden lichamelijke, emotionele en geestelijke blokkades opgelost.

“Ik ben vandaag niet boos of geërgerd. Ik maak me geen zorgen voor vandaag. Ik ben dankbaar voor alles wat op mijn pad komt. Ik werk vandaag met toewijding. Ik ben vandaag vriendelijk tegen iedereen”.

 • Reiki Master in het Usui System of Natural Healing (met aanvullend, 5e, 6e graad), Kristal Reiki, Huna Reiki, Hart Reiki, Golden Blue Light, Licht Reiki en Full Spectrum Healing.

Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten.

imitatie horloges swiss-replica.cc swisscopy.xyz www.galeriekritiku.com

This page is also available in English.