Jeanne d’Arc

 

Jeanne d’Arc stond in nauw contact met Aartsengel Michaël

Jeanne d’Arc, de Maagd van Orléans 1412 – 1431

France, Rouan, Normandïe

Jeanne d’Arc

Jeanne d’Arc had een buitengewoon karakter met daarbij een opmerkelijk geloof. Vanaf haar 13e hoorde zij stemmen van heiligen en engelen. Ze volgde haar innerlijke stem en stond in contact met Aartsengel Michaël en vertegenwoordigde zijn kwaliteiten zoals moed, wil, macht, bescherming en zelfvertrouwen. Zij hoorde stemmen en zag schitterend hemels licht en bleef deze stemmen tot aan het einde van haar leven volgen.  

Zij was van boerenkomaf en nam op haar 17e als generaal de leiding over het Franse leger op zich en won van de Engelsen. Zij voorspelde vele gebeurtenissen over haar eigen leven.

Tour Jeanne d’Arc in Rouen, waarin zij gevangen heeft gezeten tijdens de processen.


De politieke ontwikkeling in die tijd in combinatie met haar diep geloof en uitzonderlijke persoonlijkheid, maakten dat haar kracht gevaarlijk was voor de oppositie. Politiek en geloof werden vermengd met valse argumenten tijdens de 56 processen / inquisitie tegen haar, waarin zij zichzelf alleen moest verdedigen. Zij betaalde voor de bevrijding van haar land, de prijs van haar dood. Als jong meisje van 19 jaar oud werd ze levend verbrand in Rouen. Na haar dood, 25 jaar later, werd het proces overgedaan en werd zij vrijgesproken van alle beschuldigingen. Op 16 mei 1920 werd zij heilig verklaard door Paus Benedictus XV. 

Nu is zij beschermheilige van Frankrijk en wordt zij beschouwd als een verpersoonlijking van vrijheid en een profetes voor spiritualiteit en vrijheid.


Muziek: Archangel Michael, Heart of Courage, Archangel Michael, Fearless Motivation

Zie: 6e Nieuwsbrief 21 september 2015, 11 november 2023

 

 

 

This page is also available in English.