Jeanne d’Arc ~ Moed

 

Jeanne d’Arc stond in nauw contact met Aartsengel Michaël

Jeanne d’Arc, de Maagd van Orléans 1412 – 1431

France, Rouan, Normandïe

Jeanne d’Arc

Jeanne d’Arc had een buitengewoon karakter met daarbij een opmerkelijk geloof. Vanaf haar 13e hoorde zij stemmen van heiligen en engelen. Ze volgde haar innerlijke stem en stond in contact met Aartsengel Michaël en vertegenwoordigde zijn kwaliteiten zoals moed, wil, macht, bescherming en zelfvertrouwen. Zij hoorde stemmen en zag schitterend hemels licht en bleef deze stemmen tot aan het einde van haar leven volgen. Zij was van boerenkomaf en nam op haar 17e als generaal de leiding over het Franse leger op zich en won van de Engelsen. Zij voorspelde vele gebeurtenissen over haar eigen leven.


De politieke ontwikkeling in die tijd in combinatie met haar diep geloof en uitzonderlijke persoonlijkheid, maakten dat haar kracht gevaarlijk was voor de oppositie. Politiek en geloof werden vermengd met valse argumenten tijdens de 56 processen / inquisitie tegen haar, waarin zij zichzelf alleen moest verdedigen. Zij betaalde voor de bevrijding van haar land, de prijs van haar dood. Als jong meisje van 19 jaar oud werd ze levend verbrand in Rouen. Na haar dood, 25 jaar later, werd het proces overgedaan en werd zij vrijgesproken van alle beschuldigingen. Op 16 mei 1920 werd zij heilig verklaard door Paus Benedictus XV. 

Nu is zij beschermheilige van Frankrijk en wordt zij beschouwd als een verpersoonlijking van Vrijheid en een profetes voor Spiritualiteit en Vrijheid.

Aartsengel Michaël is een krachtige beschermer bij het vinden van je eigen levensmissie.


De weg van de spirituele krijger.

MOED 

Voor innerlijke groei is moed nodig. Niet altijd, maar vaak wordt spirituele groei geïnitieerd door het ervaren van moeilijkheden tijdens ons leven. Dit kan heel zwaar zijn, maar tegelijkertijd is de crisis ook een kans als we deze kunnen zien als een leermoment om uit illusies te ontwaken; het kan een uitdaging zijn om onze eigen unieke weg te vinden. Er is moed voor nodig om dieper naar jezelf te kijken en de confrontatie met je schaduwkant aan te gaan. Dit is een heftig aspect, maar zal de innerlijke groei in je leven uiteindelijk vergroten, omdat er nieuwe ervaringen en inzichten ontstaan met oneindige mogelijkheden. Het volledig bevrijden van de ziel is het hoofddoel.


Wie ben jij?

“I am sent by God, I am sent by Jahweh.”

Jeanne d’Arc


Muziek: Archangel Michael, Heart of Courage, Archangel Michael, Fearless Motivation

Prayer for Courage

Zie: 6e Nieuwsbrief 21 september 2015, 11 november 2023

 

Complementair : Dr. Bach Bloesemtherapie

Angst

Rock Rose/Zonneroosje, Mimulus/Maskerbloem, Cherry Plum/Kersenpruim, Aspen/Esp, Red Chestnut/Rode Kastanje.

Wanhoop en Moedeloosheid

Larch/Lariks, Pine/Grove Den, Elm/Veldiep, Sweet Chestnut/Tamme Kastanje, Star of Bethlehem/Vogelmelk, Willow/Bindwilg, Oak/Zomereik, Crab Apple/Wilde Appel.