Mademoiselle Lenormand

 

BIOGRAFIE MADEMOISELLE LENORMAND

Mademoiselle Lenormand 1772 – 1843

Mademoiselle Lenormand, ook wel bekend als “De Sybille van Parijs”, heeft een grote invloed gehad op het hedendaags kaartleggen. Ze was op jonge leeftijd wees en werd opgevoed door de benedictijnen. Al snel werd het duidelijk dat ze paranormale gaven had en dat ze voorspellingen had gedaan die uitkwamen. Op 14-jarige leeftijd ging ze naar Parijs en leefde daar aanvankelijk in armoede. Daar werd ze ingewijd in de geheimen van de kaarten volgens de oude Franse traditie, handlijnkunde en andere vormen van waarzeggerij zoals het lezen van koffie- en theeblaadjes, het duiden van dromen en bloemen. Ze begon in Parijs in de Rue de Tournon een drukke salon ~Sybille du Faubourg Saint Germain~ waar mensen kwamen voor advies. Ze las de kaart voor gewone burgers en welgestelden van Parijs en omstreken.

“De Sybille van Parijs”

Mlle Lenormand leest de kaart voor Napoleon

Mademoiselle Lenormand was bevriend met keizerin Josephine de Beauharnais en deed verschillende correcte voorspellingen over Napoleon, tsaar Alexander de Eerste en Willem van Oranje. Ze zat verschillende keren gevangen voor haar voorspellingen, maar niet voor lang, omdat ze haar diensten dringend nodig hadden. Door haar treffende voorspellingen werd er steeds meer een beroep gedaan op haar paranormale gaven. Ze vergrootte haar bekendheid door verschillende boeken te schrijven. Mademoiselle Lenormand werd in 1843 in grootse stijl begraven op Père Lachaise. Twee jaar na haar dood verscheen het Grote Lenormand-spel, Grand Jeu de Mlle Lenormand. Het kleine spel is tot op de dag van vandaag erg populair.

“Jij kiest niet de kaarten, maar de kaarten kiezen jou.”

Tijdens een kaarten reading kan je persoonlijke vragen stellen over een bepaald thema, maar er kan ook een algemene legging worden gedaan. Bij de duiding fungeren de kaarten als een spiegel en kan zo meer duidelijkheid worden gegeven op de vraag. Het doel van het consult is om ondersteuning te bieden en om spirituele groei te bevorderen door de verbinding met de goddelijke dimensie te ervaren. Er kunnen meerdere kaarten gebruikt worden, zoals de Mademoiselle Lenormand en de Angel kaarten.

Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten.