Intuïtief-Helend Schilderen


 • CURSUS INTUÏTIEF/ HELEND SCHILDEREN

Ontdek welke kleuren en symbolen voor jou op dit moment belangrijk zijn en welke rol ze kunnen spelen in jouw persoonlijke ontwikkeling. Word je bewust van je spirituele en intuïtieve mogelijkheden en zet ze in, door op een nieuwe manier te gaan waarnemen tijdens het schilderen.

Deze cursus is geschikt voor diegene die vanuit een spirituele visie aan zichzelf wil werken. Het schilderen blijkt hierbij een krachtig middel te zijn, want met name tijdens het kunstzinnig proces staat de verbondenheid met het heden, het verleden en het ongeziene centraal. Er worden onontdekte potenties op gang gebracht tijdens de zoektocht naar onderbewuste mogelijkheden en er ontstaat een meer heldere kijk op jezelf

Tijdens de Cursus Intuïtief Schilderen staat de ontdekkingsreis in de wereld van kleuren en symbolen centraal. De symbolische afbeelding openbaart zich tijdens het schilderen en omdat de begeleiding individueel gericht is, geeft de ontstane schildering je meer duidelijkheid over het proces waar je op dit moment in zit en wat je mogelijkheden zijn.

Kleur, symbolen en de diepere werking hiervan worden dichter naar je eigen ervaringswereld toegebracht om de betekenis hiervan voor jezelf te ervaren. Hiervoor is een groot tekentalent niet noodzakelijk, wel een open houding en enthousiasme om uit deze “ontdekkingsreis” een persoonlijke boodschap te halen. Schilderen krijgt zo de plaats als medium ten aanzien van een veel groter geheel, waarin wij ervaringen opdoen en ons mogen verbazen over, of herontdekken van wat wij al wisten. Via deze weg worden er nieuwe deuren geopend om jezelf tot bloei te laten komen. Er is daarnaast ook de mogelijkheid om privé dieper in te gaan op je eigen persoonlijk proces en eventuele vraagstelling.

 • Er kan gewerkt worden met materiaal naar eigen keuze. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden.
 • Tijdens de cursusochtend bestaat er ook de mogelijkheid om privé dieper in te gaan op je eigen persoonlijk proces en eventuele vraagstelling d.m.v. een korte reading.

AGENDA CURSUS INTUÏTIEF / HELEND SCHILDEREN

De cursus wordt op de woensdagochtend aan huis gegeven van 9.30 – 12.00 uur. De kosten per les zijn 20 € per persoon. Koffie en thee zijn inbegrepen.

INTUÏTIEF SCHILDEREN

Schilderen op doek met penseel en paletmes

Collage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Opgestegen meester; Kunstschilder Paolo Veronese

Paolo Veronese (1528 – 1588) – kunstschilder in Italië, verbonden met de 3e of de roze straal van onvoorwaardelijke liefde

 

 • Aartsengel Jophiël wordt gezien als de beschermer van kunstenaars en zal deze ondersteunen bij creativiteit. Wanneer je jezelf beschikbaar stelt als een helder en open kanaal, kunnen creatieve ideeën en ziele beelden worden ontvangen, vertaald en in een uiteindelijke vorm worden weergegeven.

 

 

OP AANVRAAG

 • Individuele les Intuïtief / Helend schilderen
 • Workshop Intuïtief / Helend schilderen
 • Een creatieve ochtend / middag / avond bij u thuis in combinatie met een persoonlijke korte reading.

 

 • Docente beeldende vorming en gediplomeerd Kleurentherapeute.
 • Master in 7 Colours of Angels.
 • Daarnaast heb ik vanuit de antroposofie het Atelier voor Kunstzinnige therapie en vorming gevolgd en aan het Arthur Findlay College in Stansted een specialisatie training Mediumschap en Kleur bij Thelma Francis (medium en SNU Tutor).  
 • Geregistreerd als Erkend Alternatief Therapeut bij het Collectief Alternatief Therapeuten.

 

This page is also available in Engels.